Ahoj, tak u nás je to hodně podobné. Synovi bude 14 let a je na osmiletém gymnáziu..ze zpráv z pedagogicko - psychologické poradny je nadprůměrně nadaný, ale nezajímá ho nic jiného než hry na PC.Pokud to zakážu a mnohdy už mě vůbec nebere na vědomí, tak se přesune k TV nebo si hraje hry na mobilu. Jsem s ním taky sama..s ničím doma nepomůže, odmlouvá a léto u nás bylo hodně podoné. Jen s tím rozdílem, že jeho aspoň baví skaut, takže byl na táboře tři týdny..bez elektriky, mobilu, PC.Objednala jsem nás i k dětské psychiatričce, protože se takhle začal chovat až od cca 12let. Tam se mnou vůbec nešel. Já šla tedy sama a paní doktorka mi řekla, že to jen musím přežít, že všechno to dobré, co jsem mu dala v něm někde je,ale že má holt těžkou pubertu a takhle se prý chová hodně kluků jeho věku, jen to někteří rodiče neřeší..stydí se i za sebe, berou to jako výchovné selhání.Sice jsem vám nepomohla, ale věřte, že nás je víc se stejným problémem a že i když je to mnohdy těžké (řvu i nadávám) tak se to jednou určitě zlepší:)
Předchozí