| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nesezdaní pěstouni dostávají od státu více peněz než manželé

Ale houbelec, ty děti jsou nemanželské proto, že matka je "jako" svobodná matka. Pár sice žije spolu v pseudo-manželství, jen nejsou oddáni. Dítě má tátu i mámu. Je to proto, že matka pak na dítě bere víc dávek státní sociální podpory. A státu je to naprosto šumák, vyplatí cokoli. Místo aby se na sociálce napřed zeptali, jak to, že otec neplatí alimenty, vyplatí matce rovnou veškeré sociální dávky. Proč by se pak lidi brali? Aby byli s papírem ti chudší? No to by byli pěkní blbci. Tak my tu vesele státní podpory tunelujeme a pak se divíme, že nejsou pro potřebné. Já jsem na toto už upozorňovala v době, kdy jsem dávky pobírala taky. zajímavé bylo, že NIKOHO absolutně nezajímalo, že mi otec dítěte dluží na výživném nemalou částku. Napsala jsem čestné prohlášení, že otec výživné neplatí a dostala jsem dávky ve stylu "tady máš prachy a plav odtud". kdybych byla já ten, kdo dávky platí, prvně bych se ptala, kdepak je výživné. Pokud by otec prokazatelně neplatil - což se dá prokázat velice jednoduše: máš složenku nebo nemáš, práce na 5 minut. Nemáš? Proč? Nemáš práci? Jak dlouho jsi bez práce? A chceš vůbec pracovat? Pokud chceš pracovat, existují veřejně prospěšné práce, ze které dostaneš peníze. Nezaplatil jsi jen proto, že chceš potrestat bývalou manželku, ze to, že se s tebou rozvedla (= můj případ)? To máš, hochu smůlu, nařizujeme exekuci na tvůj příjem. Matka dostane peníze a má na výživu dítěte a NEMUSÍ POBÍRAT ŽÁDNÉ SOCIÁLNÍ DÁVKY!!!
Já jsem ale asi idealista, ale zajímavé je, že podobným způsobem to může fungovat např. v Německu, ale u nás je právo nevymahatelné. Co můžu taky chtít po státě, jehož nezávislý soudce mi bez uzardění řekne, že otec může posílat max. 50,- Kč výživného měsíčně na 12-leté dítě, protože "má právo na kulturní vyžití, kterým je v jeho případě návštěva pohostinství". V ten okamžik mi ruply nervy, viděla jsem rudě a řvala na soudu jako tur, dodneška se divím, že mne ze soudní budovy nevyvedli. kdyby mi plivnul do ksichtu, tak by mne víc neurazil, jako těmito slovy. V ten okamžik jsem viděla stovky zoufalých ženských, které chodí na plný úvazek do práce a snaží se uživit sebe i děti, přičemž stát - místo aby jim pomohl - je ještě buzeruje a háže jim klacky pod nohy, přičemž neplatiče výživného si dospova hýčká a chrání je před exekucemi. Proč by to nedělal, co je mu do nějaké ženské, která je ráda, že každý měsíc spytlíkuje peníze na nájemné, elektřinu, vodu, topení, jídlo a proboha, dítě zase vyrostlo a potřebuje nové boty, kde na to proboha vezmu?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.