Dandax, jo, sociálka mne taky buzerovala a ponižovala, v tom máš pravdu. Ty dávky ale nebyly nijak převratné. Když se začínala vyplácet sociální podpora pro rodiny s dětmi, zajímala jsem se o to, kolik to asi tak bude. Nikdo z úředníků ale nic nevěděl. Mně to připadalo, že si stát zmapuje, jak na tom různí lidé jsou a podle toho se rozhodne, kolik jim teda milostivě dá. Dávky na bydlení jsem jeden čas taky pobírala, ale nejvíc mne rozesmál jakýsi příspěvek (už nevím přesně, jak se to jmenovalo, a papír jsem blbec zahodila): přiznali mi 3,60 Kč s tím, že to musí být využito ve prospěch nezletiletého dítěte, jinak ho musím vrátit. odepsala jsem, že jim děkuji, že tento příspěvek zaplatí dítku jednou za měsíc polovinu oběda ve školní jídelně, takže pokud zjistí, že dítě na obědy nechodilo, že jim to klidně vrátím. Posílala jsem to do TV Nova, kde byly Bludy úřední obludy a těšila se na odměnu (za zveřejněný blud bylo 1.000,- Kč). Nedostala jsem ji, vyhrál příspěvek 1,50 Kč měsíčně. Oproti tomu jsem byla boháč!!
Buzerace neskutečná, kdejaký prd dokladovat tisíci papíry, ale když mi měli dát potvrzení, že skutečně nedostávám alimenty, nemohla jsem to z nich dostat, a přitom byl ten papír zase potřebný pro zaměstnavatele. Jen jsem se na milou sociálku chodila dohadovat, ale tam mi nikdo nedovedl říci, že mám dělat toto nebo toto, mám nárok na toto nebo toto. Já si musela pozjišťovat všechno sama. V době, kdy ještě nebyl internet, to nebylo jednoduché.
Předchozí