Dandax, tu chudobu by člověk už nějak překousal, ale buzerace od sociálky a od soudů, ta je urážející a ponižující. Když se ti snaží dokázat, co všechno máš pro dítě udělat a ty v kapse otáčíš každou korunu a přemýšlíš, jestli zaplatíš elektriku nebo boty pro dítě. Že si sama boty nekoupíš, protože do nich ještě neteče, to je jasné, protože to dítě boty potřebuje, jsou mu už malé, tobě ještě ne.
Na soudu taky. Copak soudce nepochopí, že 50,- Kč na dítě měsíčně je směšné? Ještě o obhajuje a snaží se mne přesvědčit, že ty alimenty zas až tak moc nepotřebuju a že se mám já víc snažit a proč se snažím vymáhat alimenty zrovna na otci, když on by třeba mohl soudně nařídit placení alimentů mým rodičům. Tak jsem mu to vřele doporučila s tím, že jejich adresa je oddělení XXII, číslo hrobu 213, ať jim pošle obsílku. No, neposlal. Taky jsem si stěžovala až na ministerstvo spravedlnosti. Sice mi to nebylo nic platné, ale fakt je, že mne pak u soudu aspoň nebuzerovali. Ta bitva s úřady je fakt nechutná. Máš toho sama dost a ještě bojovat s úřady, dneska se zpětně obdivuju, co jsem všechno dokázala.
Předchozí