| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nesezdaní pěstouni dostávají od státu více peněz než manželé

Dopad podnikání na rodinu jsem viděla u bráchy. OSVČ, fyzická osoba. Dostal se do konkursu pro zpoždění v platbě faktury za 50.000,- Kč. Proti vyhlášení konkursu nebylo odvolání a přišel o majetek v hodnotě několika miliónů, do konce života musí být chudý. Osobní bankrot není možný, netýká se podnikatelů. Rodinu o 4 členech živila jen švagrová s příjmem kolem 8.000,- brutto, nemít doma prase a nepracovat načerno, žrali kořínky. Jediní, kdo se na tom bohatě napakovali, byli stát a správce konkursní podstaty (dále jen SKP). Chceš z toho podrobnosti? To bylo jako ve špatném filmu. Pomáhala jsem bráchovi, aby z toho vyplaval, protože měl zadlužený barák kvůli úvěru na podnikání, a zadlužený byl i náš dům, ručila jsem mu za úvěr. Vyhlášením konkursu se totiž veškeré úvěry stávají okamžitě splatnými, i když počítáš s tím, že je budeš splácet třeba 10 nebo 20 let. Kde vezmeš najednou milión nebo dva na okamžité zaplacení všech úvěrů? Dále si uvědom, že vyhlášením konkursu okamžitě přestáváš podnikat. nemáš teda žádné prokazatelné výdaje. SKP ale prodává veškerý tvůj majetek, ten se stává tvým příjmem, díky tomu vyletíš prakticky přes noc do nejvyššího zdanitelného pásma daně z příjmu (tehdy 32%) a odvedeš daně jako kráva. Kvůli tomu, že jsi v nejvyšším příjmovém pásmu, absolutně nemáš nárok na žádnou sociální podporu. Fakt prima.
Já jsem musela z konkursu vysekat dvě chalupy, jinak z nás ze všech byli bezdomovci. Že brácha živil děti? Nezájem, zůstalo mu jen životní minimum na 1 = slovy JEDNU osobu. Rodinu živila švagrová u nic moc platu. Na tom jsem pochopila, proč se podnikatel - fyzická osoba nechce oženit. Chrání tak rodinu před ožebračením. A pokud k tomu chceš podrobnoti, tak to byla obdoba podvodných konkursů, která byla vyšetřována v severočeském kraji a figuroval v tom soudce Berka. Podrobnosti si klidně najdi na netu. Řešili jsme to legraci přes tři roky a někdy jsem toho měla plný brejle.
Perlička na závěr: správce konkursní podstaty zapoměl odvést daň z převodu nemovitosti, odvedl ji asi o rok později. On za to ale neodpovídá, on činí všechny úkony jménem podnikatele. Bráchovi byla teda vyměřena pokuta a penále v nesplatitelné výši. SKP za nic nemůže, brácha to zaplatit nesměl, protože by to byl trestný čin zvýhodňování věřitele se sazbou 8 let natvrdo. Penále dále narůstá, dneska je vesele přes 2 milióny a načítá se tam i penále z nezaplaceného penále. FÚ může odpustit penále jen v případě, že zaplatíš plnou daň. Nikoho nezajímá, že chybu udělal SKP, ne schválně, ale z neznalosti, chybu odhalila kontrola FÚ. Takže brácha nic platit nechce, on chybu neudělal, ale je postižen za chybu někoho jiného. SKP to zaplatit nemůže. FÚ nemůže odpustit penále, ale chce daň a pokutu. Kocourkov. U soudu to leží už asi 5 let a nemá to řešení. Mám psát dál? Pořád máš dojem, že to, o čem tu píšeme, jsou blbiny?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.