Kdy dozrává imunitní systém, na to jsem nepřišla já, ale odborníci. Odborné studie také dokazují, že malé děti si často nevytvoří protilátky proti všem šesti nemocem, protože to ten imunitní systém prostě nezvládne. Proto také dostávají 4x vakcínu, kdyby byly očkovány později, stačily by tři.
řešili jsme očkování u dcery, která se narodila dvoukilová a měla nějaké problémy, na neurologii paní doktorka doporučila hexu odložit nejdříve po prvním roce života, s tím, že právě ona se setkává nejvíc s těmi dětmi, které mají komplikace po očkování. Zarděnky, spalničky příušnice nejdřív po druhém roce. Teď jí byly dva, ještě proti nim očkovaná není, paní doktorka trochu brble, ale na druhou stranu to chápe a sleduje výskyt těchto nemocí, kdyby se zde některá z nich objevila, naléhala by, abychom hned očkovali, což samozřejmě chápu.
Já na to nejsem odborník, úpravu očkovacího kalendáře by měli samozřejmě dělat odborníci, kteří objektivně zváží rizika a stejně to bude vždy nějaký kompromis. Ale neměli by ignorovat nežádoucí účinky, které bohužel nejsou asi úplně zmapované, protože to, že dítě má např. poruchy chování po očkování nikoho nezajímá. Že spousta zdravotních potíží u dětí v dnešní době mohou být následky očkování, to se ví, ale neřeší, např. různé alergie, atopický ekzém...
Když při očkování dětí podepisuji informovaný souhlas, nikdy mi ten leták nedali ke čtení, našla jsem si ho doma na netu a kdybych ho četla v ordinaci, myslím, že by se mi tak rozklepala ruka, že bych nic nepodepsala.
Předchozí