Tak já s článkem souhlasím, já takto dostávala kapesné (i když před těmi mnoha lety v jiné výši) a naučilo mne to hospodařit. Můj muž nikdy kapesné neměl, když něco potřeboval, prostě si řekl a dostal na to. Ne, že by neuměl vůbec hospodařit, ale prostě neznal, že někdy peníze prostě NEJSOU a bylo pro něho dost těžké, než se naučil, že jsou výdaje nezbytné a výdaje zbytné a ty si člověk někdy musí odříct. Když na něco nebylo, byl jako malé uražené dítě....
Naše děti kapesné dostávaly a dostávají, pravidelně v neděli obdrží kapesné na další týden. I ty sumy souhlasí - v první třídě 10,- na týden, co rok, přidávala se desetikoruna. Na vyšším gymplu pak co rok, to +20,- Kč, takže teď má na týden 150,- Kč
Ale kromě pravidelné "valorizace" kapesného se valorizovaly i povinnosti, takže čím starší holky byly, tím více povinností měly doma.
Jedné, s čím ne tak úplně souhlasím je v rámečku uvedené. že toto jsou peníze na osobní vydání dětí a ".... pokud si dítě samo platí obědy, telefony, dopravu, je třeba přiměřeně navýšit....." Ano, pochopitelně na jídlo či dopravu dávám peníze extra, ale telefon ne - dcera by byla schopná protelefonovat snad tisíce každý měsíc. Takže telefony si musí hradit sama z kapesného....
Předchozí