Už je trochu nuda. Myslím, že tady v diskusi bylo napsáno dost argumentů proč to tak je. Myslím také že není dostatečně zohledněno, že dnes jsou lidé v jiné kondici a tak žena, která dnes rodí a je jí 35 je zcela něco jiného než v dobách, kdy byl průměrný věk 60 let nebo i méně. Navíc je to značně individuální - někdo není fit ani ve 20 a někdo je ve skvělé formě i zdraví i ve 40.
Takovéhle strašení vyvolává jen psychický tlak na ženy a jelikož hodně věcí je právě v hlavě, tak to právě může vést k neplodnosti - takové té, že nikdo neví, čím to je, ale prostě to nejde - určitě to ze svého okolí znáte. Pak když už se to vzdá a smíří se s tím, že děti nebudou, najednou otěhotní
Rada, že věk pro první dítě je max 32 mi přijde skutečně naprosto nevhodná - právě vůči těm ženám, které třeba vhodného partmera nemají a jak se říká tikají jim biologické hodiny. Tak když tohle všude čtou, tak to je mazec. Já bych je naopak chtěla uklidnit, že pravděpodobně všechno půjde tak, jak má, a že šance na to, že budou mít dítě je obrovská
Vím to ze svého okolí a i já sama - první dítě 33, pak 35 a 39
a považuji to za optimální věk. Před tím jsem pracovala, zajistila se a teď si to užívám