"Myslim, ze je dost evidentni, ze choroby, proti kterym se ockuje, nejsou prilis rozsirene diky ockovani."
Myslet si to můžeš. Já jsem se o to trochu zajímala a viděla jsem grafy, kde bylo krásně vidět, jak výskyt těch nemocí a úmrtnost na ně začala klesat dávno před zavedením plošného očkování a očkování se na té křivce vůbec neprojevilo. Takže pro mě je naopak evidentní, že ty choroby nejsou příliš rozšířené ze zcela jiných příčin (výživa, hygiena, zdravotní péče,...)
"Az lekari obecne prijmou teorii, ze je lepsi nektere z nich prodelat a prestanou ockovani provadet, ledaze si to rodic preje a vyslovne vyzada, stat prestane ockovani vymahat a dokonce jej nebude ani doporucovat, a samozrejme to tedy nebude hrazene z pojisteni, pak se uvidi, jaky bude vyvoj. Jenze tohle asi nikdy nenastane..."
Taky si myslím, že to nikdy nenastane, je to příliš rozjetý byznys. Je to škoda, třeba bychom viděli, jak by zároveň ubylo různých autoimunitních nemocí, poruch, rakoviny...
"Ja nemam nic proti neockovanym detem, jen je z uz uvedenych duvodu nechci v predskolnim kolektivu."
To je velice zvláštní, že najednou úderem šesti let přestává být neočkované dítě svému okolí hrozbou a do školy normálně může