Tvůj postoj vůči očkování je po tom, co jsi zažila a jaké máš informace i od samotných lékařů, obdivuhodně vstřícný. Chci říct, že s ním docela souhlasím, ale od někoho, na koho padl ten "černý petr", by se dala očekávat razantní kritika.
Já střízlivím velmi pozvolna, u prvního dítěte jsem neměla žádné pochybnosti a dokonce se ptala dětské lékařky, které z nepovinných očkování by mi doporučila (řekla mi, že v prvních dvou letech je těch povinných až až, ať kdyžtak počkáme). U druhého jsem dobrovolně přibrala k hexavakcíně Synflorix, že je zdarma. Až po třetí dávce jsem se začala zajímat a booster rozložila, Priorix posunula po druhém/třetím roce. Třetí dítě dostalo místo hexy Pediacel (bez Hep. B) ve schématu 2+1 od půl roku věku, Priorix zatím nevím, jestli jen posunu nebo úplně vypustím. Kdo ví, kdybych měla 4. dítě, jestli by bylo očkováno ještě méně/později nebo už vůbec. Ani jedno žádné výrazné vedlejší účinky nemá, ale kdo ví, co se děje tam uvnitř a kdy se to projeví...
Je pro mě nevěrohodný jakýkoliv text, který nepřipouští žádné pochybnosti a bagatelizuje tragické případy očkovaných dětí (což platí právě pro ten pod odkazem výše, a ještě se tak prvoplánově snaží hrát na city...
)