Dobrý den,
myslím, že je moc dobře, že jste přispěla svouji vlastní zkušeností. Já si jen dokážu představit, že u někoho ta seznamnka může být úlet a třeba se nakonec rychle stáhne a nic z toho nebude. Nevím, těžko soudit, to musí asi paní manželka sama zhodnotit, jak na tom s manželem jsou.
Rozhodně nejsem příznivcem zachovávat manželství za jakoukoliv cenu, ale občas mi důvody vedoucí k rozvodu přijdou skoro až malicherné.
Jak se s oblibou píše, že je manželství o kompromisech a každý se toho hned chytí, že není možné stále dělat kompromisy bla bla bla.
Já spíše říkám, že manželství, jakékoliv soužití, jakákoliv spolupráce je o hledání shody, o porozumění, o rozvaze, neunáhlit se. Některé věci nejdou vzít zpět. A také si myslím, že každý je tady na světě hodně sám za sebe. Tzn. není možné své štěstí vztáhnout pouze k tomu, že žiji v manželství. Opravdu je dobré si hodně pěstovat (jako vzácnou květinku) přátelství, své koníčky. Pak je větší šance se s nepříjemnými věcmi lépe srovnat, vůbec se srovnat sám se sebou a také být schopen ze sebe něco dávat druhým.
Všem přeji hezký víkend
Předchozí