Aleno,
moc hezké.
To s tím společníkem je velmi trefný příměr - partnerství je společný projekt a partneři jsou si povinováni férovým jednáním - to znamená, že jestliže má někdo s chováním toho druhého nějaký problém, tak to má ŘEŠIT S NÍM (a pak může spravedlivě chtít, aby mu ten druhý naslouchal) a ne neříct nic a někde si pokoutně "zařizovat další firmu".
A stejně jako Vy naprosto nechápu, proč by ten druhý "společník" měl reagovat nějakým podkuřováním na něco, co je v podstatě podraz. Pokud by můj partner nebyl dlouhodobě spokojen s něčím, co ne/dělám, tak je na místě, aby mi to řekl, a ne že já to začnu automaticky dělat, ale že se SPOLU DOHODNEME (a to "spolu" a "dohodneme" podtrhuji, protože jednostranně to nejde) na něčem, co bude PRO NÁS OBA přijatelné, což v praxi bude asi vypadat tak, že ani jeden nebudeme uspokojen na 100 %, ale i dejme tomu 75 % bude úplně postačující.
Ale neřešit to se mnou a hledat jinde je podraz, a rada reagovat na to podkuřováním a tak de facto odměňovat nežádoucí jednání, není dobrá rada.