| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku To je strašný, dneska studuje fakt každej!

Tohle ale není věc záležitost posledních pětadvaceti let. Za první republiky moje babička (z tátovy strany) vychodila obchodní školu bez maturity, dělala celý život účetní a ekonomku v Jednotě a chytrá byla až hanba :) Táta mé mámy maturoval na klasickém gymnáziu, učil a v tom, co věděl a znal, strčil do kapsy velkou většinu města, kde působil.

Tehdy byla maturita NĚCO, za komunistů byl vysokoškolský diplom NĚCO a dneska je NĚCO, pokud je člověk v něčem fakt dobrý :) mi to tak přijde, omlouvám se předem všem pobouřeným. Ale rozhodně je v pracovním styku čím dál častější, že si lidé své tituly přestávají psát na vizitky či na dveře kanceláře, protože to už není nic výjimečného.

Zároveň naprosto nesouhlasím s tím, že by rozšířením VŠ studií v populaci degradovala úroveň všech škol, konkrétně univerzit (což byly dřív skoro jediné vysoké školy): medicína, architektura, stavařina, elektrika, filozofické fakulty univerzit. Pedagogické fakulty jsou taky pořád stejné, mi připadá, a tam bych řekla spíš "bohužel"... Dneska jen není titul jako titul, a to mi nepřijde jako nic vyloženě hrozného, dá se v tom celkem snadno orientovat.Resp. jinak řečeno, dokud existuje dostatečné množství míst, kde ti opravdu nejlepší z populace mohou získat opravdu kvalitní vzdělání, nijak mě osobně netankuje (a přijde mi spíš dobré), že existuje vedle toho i nabídka pro zbytek populace, přiměřená jejich schopnostem.

Ke stížnostem, že nejsou řemeslníci, tak nevím. Jsou lidé, kteří si místo stížností udělali výuční list a řemeslo dělají. Dříve ty "zlaté české" taky nepadaly z nebe, stačí mi podívat se na nějaký normalizační seriál, který tepe dobové nešvary.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.