Copak to bude za novoty, aby to kuchařky fakt neznaly? Vždyť školní jídelny vaří podle norem, mají předepsané výživové normy, mají předepsáno, jak často se mají jaká jídla střídat, copak to předpisy s "recepty od maminek" splní? Ještě bych tak brala třeba inspiraci třeba kuchyní italskou, francouzskou, ale školní jídelna má problém třeba se zařazením sýrů, protože kromě výživových norem se musí vejít i do rozpočtu. Pamatuju si na jeden díl Ano, šéfe!, kdy byl Pohlreich v jedné školní jídelně. Cokoli navrhnul za změnu, vyvrátila mu hospodářka s odkazem na příslušnou normu nebo předpis, takže změnu vpodstatě nemohl udělat žádnou. Tak aspoň uvařil těstoviny sypané pravým parmezánem. Ano, děti si pochutnaly, ale hospodářka pak ten cenový zásek rovnala 14 dní, protože nechtěla šidit ta ostatní jídla. Ke konci pořadu byl Pohlreich docela vykulený a ptal se sám sebe, proč dětem nemůžeme dopřát kvalitu. Nemůžeme, mnozí rodiče by na to neměli.
Předchozí