| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

asi jsem neměla rodiče stvůry, protože ...

1) Neexistovaly žádné kroužky pro kojence a batolata. S miminky nikdo neplaval ani nelétal.

Napsal někdo někdy, že by bez toho dítě nepřežilo? v tom moc problém teda nevidím ... a asi nechápu.

2) Nebyla žádná mateřská centra, zato byla spousta jesliček, kam značná část dětí chodila (byla nošena) už od šesti měsíců.

Nikdy mě naši nedali do jesliček - nesnášela jsem i školu - proto jsem chodila až poslední rok.

3) Všichni jsme jezdili v kočárku.

a dneska nejezdí 95% dětí hlavně v kočárku? Syna jsem sice šátkovala - ale kočárek jsem měli taky ....

4) Neměli jsme kolotoče nad postýlkou, aktivní pultíky, hrací deky, nic takového. Existovala pouze chrastítka a pískací hračky z plastu plného ftalátů. A dudlíky, samozřejmě také plné ftalátů.

Myslím si, že věci co byly za nás před více jak 30 lety určitě nebyly tak škodlivé a plné ftalátů jak je tomu teď. Když teĎ přijede syn k babičce a má tam starou krabici hraček (3 polámaná auta a dřevěné kostky vyhraje si s tím víc jak s novými hračkami doma - to tom to asi není)

5) Naši rodiče jezdili často sami na dovolenou, dokud jsme nedosáhli školního věku. Prázdniny se trávily u babiček, později na pionýrských táborech, kde jsme byli bez rodičů TŘI TÝDNY - a NIKDO neměl mobil.

Nikdy jsem nebyla na škole v přírodě nebo pionýrském táboře - naši by mě nepustili, báli se o mě .. já sama nechtěla na noc ani k babičce. Na dovolenou jezdili vždy s náma, protože prostě letní dovolaná bylo něco, na co jsem se celý rok těšili a noci už jsem nemohli dospat.

6) Prakticky jediná moudrá kniha o výchově bylo "Naše dítě".

U výchovy syna jsem neměla jedinou knihu .. myslím si, že mnohdy stačí i instinkt matky případně rada u lékaře či zkušenější matky (ani dnes se nedělá zdaleka všecho správně - spíš naopak a to je knih že by se to ani spočítat nedalo) ...

7) K psychologovi, event. k psychiatrovi se chodilo za trest, nikoli proto, aby poradil rodičům, kterak rozvíjet mimořádně nadané dítě.

netuším - nikdy jsem nebyli ...

8) Používaly se běžně fyzické tresty. Téměř každý rodič minimálně fackoval a dával přes zadek.

i já občas dám na zadek ...

9) Courali jsme se SAMI venku a nikdo nám nevymýšlel program. Do kroužků se chodilo až na základní škole a málokdo chodil na víc než na jeden.

jo taky bylo o x milionů méně aut, nevraždilo se tak jak se vraždí dneska a ne každé druhé děcko nad 10 let fetovalo jak je tomu dneska ... (a hlavně vyrůstala jsem na vesnici - teď bydlím ve městě)

1O) Rodiče nechávali děti samotné doma a nikdo na ně za to nevolal sociálku.

mě nikdo nikdy nenachal doma samotnou min. do nějakých 10 let ... pak možná chvíli přes den ... v noci nikdy.
¨

asi mám normální rodiče nebo co ...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.