Přidat odpověď
je pravda, že tenkrát nebylo běžný mít lyže, brusle, kolo. My děti to měly. Proto mi dneska přijde úplně nemyslitelný, aby každé z mých dětí nemělo kolo, brusle lední a kolečkové, lyže, koloběžku /máme různé, ale každý nemá svou - už by toho bylo moc/. Byla jsem překvapená zjištěním, že dnes vůbec není normální, aby dítě mělo kolo. Kroužky mají, v páté je na gympl nenutím, na dovolenou jezdíme společně. To jsme jezdili i s našima. Tehdy jsme měli i za barákem prostor, kde kluci dělali v mrazu led a volně se tam bruslilo až do noci, protože tam dali provizorní osvětlení, běžně jsme hráli vybíjenou, volejbal a basket. To dneska není a nejde. Jako dítě mi vadilo, že krom dovolený s námi netrávili žádný čas - mamka pořád něco doma dělala, táta měl fotbal a hokej - tam jsme se nehodily. Záviděla jsem kamarádce, že její rodiče pořádali o víkendech výlety na kole, což ji prudilo a já záviděla. A oni mě pak brali sebou. Tak na výlety na kole jezdíme s dětmi, ale nevím, jestli je to prudí, neřekly nic.
Předchozí