učebnice je návod, který obsahuje přibližně to, co má škola odučit, aby splnila nějakou normu, takže já ji používám jako zdroj obrázků, když nemám jinou možnost, jinak ji používám docela málo, ale někdy děcka pracují jenom s učebnicí, někde se to naučit musí
jiný zdroje jsou fajn, jenže děcka doma běřžně nemají encyklopedie, nemají kde ty informace získávat, teda jinde než na internetu, a já považuju za nutný, aby uměly pracovat i s papírem, nejen s internetem
škola nemá tolik knížek, aby mohl každý pracovat s něčím, jsme malá škola, ktrá má minimální vybavení, fakt zoufale malý, peníze limitují všechno, jsou školy, kde je knížek hodně, jinde je to špatný
jinak k tomu zájmu dětí po informacích - je sice pravda, e si děcko najde informace ltekrá ho zajímají a třeeba s nadanýma, ale i nenadanýma mám praxe víc než dost, ale ani mimořádně nadaný dítě neví, co všechno by ho mohlo zajímat, já považuju školu a školní vzdělávání za předhození informací, aby si rozhodl každý sám, co ho zajímá, čemu se chce věnovat, ale jak jinak by se dozvěděl o tom, co všechno ho vůbec může zajímat?
mám doma mimořádně nadaný dítě, i jemu jsme ale přece musela dávat spustu podnětů, ale to rodišče bohužel nedělají, na to už učím moc dlouho, abych si myslela, že to tak dělají všichni rodiče, spíš je nás minimum, takže je nutný, aby děckám někdo předložil možnosti, pak je samozřejměě nutný jim nechat nějaký prostor k vlastnímu výběru
Předchozí