JAnet...mám dva syny a manžela taky....když jsem byla na MD nepomáhal..nebyl doma....občas taky padla otázka : " co jsi tu celý den dělala"....
Ale každý rok si bral týden dovču....já mu předala 2 děti a domátnost.....a od pondělí do neděle deděla na náměstí a předváděla paličkování(v 7 jsem odešla a v 19 jsem se hladová vrátila)
Občas(fakt jen maličko jsem si zaryla- ty jsi nestihl vyprat, proč není tohle udělaný a tohle a co máme k jídlu jsem se ptala už mezi dveřma)
Jo a v 20:30 když usínal vyčerpáním jsem se ho ptala kousavým tónem:
" ty už jdeš spát? Není brzy? Vždyť se tu za celý den nemůžeš tak unavit"
jediný co mi manžel říkal, vždyť jsi celý den doma z čeho jsi unavená, že v 21 usínáš
¨
Musím říci, že co jsem se vrátila do práce...uklízím jednou týdně se všema.....a ty věty už nepadaj....ale nikdy to neyblo tak strašný....
Ale moje děti nyní 8 a 11let: skládají prádlo, starší věší prádlo a pere.....žehlit jsem je oba naučila v létě...mladšímu to jde líp.
vařit se učí oba....
staršímu lze říci..uvař prosím na 12 jídlo...jedeme pryč a když se vrátíme sedáme k jídlu....(pravda je vařit ho baví)
NArážím ve chvíli kdy mají uklízet pokojík,ale i zde jsem tvrdá- 4-5 let jsem jim tam neuklízela
...jen po malování
a umeju jim tam okna....a setřu pokud všechno připraví tak,aby jsem nemusela nic odtahovat....a ještě mě to příjdou říci....
Zrovna včera jsem je úklidem pokojíku oba vytočila.....měli řeči, že si to mám udělat sama a tak.....
Fakt se snažím co to jde,aby si zvykli, že to všechno můžou dělat taky.....a není na to jen ženská.....
Sice jsem pro většinu svých kamarádek ůmatka krkavčice", svým dětem vyhrožujou, že mě ke mě pošlou na pár dnína převýchovu.....když zlobí už pár let....
Ale třeba si za 15let nebudou muset manželky zakládat podobný diskuze......