| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Řekla bych,že ten pořádek je spíše národní záležitost, tradice, na Západě se moc takové véci neřeší a když se někde řeší,tak na úkor dětí (obývací pokoj a kuchyň jsou jen pro rodiče,děti se tam nesméjí moc nićeho dotýkat-rozbilo by se to třeba nebo ušpinilo. Takže si hrajou a přebalují a spí od narození zavřené v dětském pokoji a tam si dělají nepořádek,jaký chtéjí a pozvou si tam,koho chtéjí také, třeba 10 kamarádů ze śkolky,ale pak si to uklidí sami. Zarážející je,že ten pořádek v bytě požadují hlavně otcové z rodin,sami uklízí, vysají, napomenou děti, vyzvou je k úklidu, porovnají záclonky....Zahrádky také neslouží moc pro děti, mají tam sice svůj skromný koutek o rozměrech asi 1,5m na 1,5m s trampolínou a malým pískovištěm, klouzačkou....ale jinak po trávníku běhat ne, na kamínky u záhonků nešahat a nedělat z nich hromádky a už vůbec nechodit po chodníćku podél kterého jsou nasázené kytičky.
Jsou i rodiny a jsou vcelku normální, které zas myjou okna až tehdy,když přes ně opravdu nesvítí dovnitř ani trochu slunce a zahrádku upravují,když už není možné přes plevel projít ke vchodu. Nehledě na to,že nikde si nezouvají doma boty a na ruce si pouze oplachují studenou vodou. Já nikdy moc nebyla na pořádek,máma byla fanatik na uklízení a já nepořádkem protestovala,ale z větśího bordelu jsem zase nervózní, mám hodně věcí a pořád néco hledám a zdrźuje mě to.
Podle mě to je zcela individuální záležitost a otázka zvyku a hlavné priorit. Vidím to na sobě. Když má člověk spéch, hodně pracuje nebo řeší cokoliv jiného či se dobře baví,tak nepořádek ani nevidí. Ale jak nemá najednou do čeho dloubnout, tak je hned vidět. Nejhorší je, kdyź je chlap celý den v práci, tudíž mu nepoŕadek doma nevadí a kromě víkendu nemá potřebu uklízet a ženská na materské se v tom musí celý den s dětmi lebedit. To pak snad jedině pozvat na návštevu lidi,na kterých mu zaleźí,z manzela se ihned stane iniciátor velkého úklidu. Já s tím nastestí problém nemám,manžel mi pomáhá a dost věcí si dělá i sám, často ho k tomu ale musim pobizet nebo ruzne intrikovat (například jeho oblíbená lźíce je na dně plného dřezu, nebo slápne do právě rozlité š´távy ~t~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.