Přidat odpověď
Ahoj, řekla bych to asi tak. Neexistuje chlap, který by měl všech 5 P. Pokud by byl akční jako Ty, zase by vázla domácnost, péče o děti, spíš by se poohlížel po jiných (stejně jako jsi to udělala Ty) atd. Myslím, že vztah, kde jsou oba dominantní a "akční" anebo naopak oba "peciválové" funguje hůř, než vztah s protiklady, které se doplňují. Přijde mi, že na to, že máte děti, jste to vzdali oba moc lehce. Pokud si s tím neumíte rady, vyhledejte nějakou poradnu. Zkus si vzpomenout, co Ti na něm na začátku vztahu imponovalo a na tom zkus stavět, to samé on. Každý dlouholetý vztah se musí opečovávat, zvlášť pokud máš doma hodného chlapa, kterého si vážíš. Já jsem s partnerem skoro 13 let a taky to není jednoduché, ale daří se nám to udržovat. Základem je komunikace, najít si chvíli, kdy spolu mluvíte otevřeně o všem a snažíte se najít řešení. Nebo jenom jeden druhému nasloucháte, bez otázek a výčitek. Já strašně miluju tyto rozhovory, které míváme. Komunikace je základem všeho. Držím palce, ať to vyřešíte. Věř, že s "akčním" by ses asi nenudila, ale šťastnější bys nebyla, možná spíš naopak. Možná jen dočasně, pak by Ti na něm začaly vadit přesně ty věci, které Ti chybí na Tvém manželovi.
Předchozí