Přidat odpověď
já tedy vařím vejce pod pokličkou, dávám do studené vody a neprasklo mi letos ani jedno. Vejce si beru domácí od rodičů, jen jsem si řekla o starší - tedy starší, jsou 14 max 3 týdny staré, aby to koledníci vyloupali.
Jinak ta sůl nebo ocet se přidává proto, aby nová vejce šla snáze loupat, což normálně nejdou a naleptává to skořápku.
někde jsem slyšela, že vejce praskají, když se při vaření dotýkají hrnce, ale řekla bych, že pokud máš vejce kupovaná, je to určitě i kvalitou skořápky.
Vejce od rodičů mám občas problém rozklepnout syrové, jak mají tvrdé skořápky, protože je taťka kvalitně krmí. Ty z obchodu ale asi tak tvrdé nebudou a proto možná při vaření pod tlakem vařícího se vajíčka prasknou.. :(
Třeba zkus vařit jen na mírném ohni, trochu déle.. ne v přímo vroucí vodě.
Předchozí