Anni tak brát dům u jezera jako ukazatel toho kolik vydělává mi přijde mírně řečeno úsměvné, ty třeba nevyděláváš vůbec nic a přesto neživoříte že
třeba má schopnýho manžela, třeba něco zdědila, co já vím... ale říct že má dům u jezera a proto jsou německý PA těžce ve vatě mi přijde hodně vtipný
Jinak mi přijde že jsi naprosto mimo platovou realitu, 3000 tramvaják fakt nemá... Ex měl coby vysokoškolsky vzdělaný Netzwerktechniker míň čistýho, mínus daně a byl na necelých 2000...
Tady máš přehled platů- čistýho, tramvaják tam jaksi chybí
a ještě si od toho odečti daně, jak zajisté víš pro svobodného bez závazků dost pálka a z platu zůstane zhruba něco přes polovinu:
http://www.gehaltsvergleich.com/wer-verdient-was-pro-kopf-einkommen.html
Jinak co se PA týče, za porod doma platí pojišťovna něco přes 500 euro, za doprovod do porodnice kolem 200... těch domácích porodů má taková freiberufliche Hebamme cca 10 ročně.... zbytek (poradny, kurzy atd.) vychází na cca 7-8 euro za hodinu. Od toho si odečti stále stoupající pojištění... měsíčně si přijdou v průměru na nějakých 1000-1500. Tak si nejsem jistá jestli zrovna ty bys z toho dokázala vyžít