Přidat odpověď
My máme babičky a dědy skvělé, ale také moc nehlídají. Vídáme se málo, tak s nimi chceme strávit také nějaký čas. Občas pohlídají na lékaře nebo nákupy, ale jsou také sami dost vytíženi. Obě babi pracují na směny a mívají i víkendy takže tam se scházíme společně.
Naštěstí mám kamarádku, co občas pohlídá večer a jednu známou co občas pohlídá přes den - i dvě tři hodinky se hodí a když nám teď přibude malý, tak slíbila, že zvládne oba, tak jsem zvědavá.
Tu známou jsem sehnala vlastně náhodou, ptala jsem se ve vsi, kdo by tak mohl a ptala jsem se i jí a ona mi doporučovala nějakou paní, která to nakonec nevzala a ona říkala, že by to možná zkusila - občas, že to neva, tak jsme se domluvily a k oboustranné spokojenosti. Platím jí 50 Kč/h a využívám 1-2x týdně na dvě až více hodin, ale měli jsme i období, kdy nehlídala měsíc.
Když byla ale dcera malá (do 15 měs), tak nehlídal nikdo krom manžela a asi 2x urgentně ta kamarádka. Nikoho jiného nechtěla, řvala i u babiček. Tak jsme to nechali až po prvním roce. My to máme také tak, že manžel brzo odjíždí a pozdě přijíždí, takže od něj pomoc tak na koupačku a spaní, ale jinak moc ne, ale spolu se snažíme utrhnout, alespoň občas, protože po večerech pracuje on a není moc času.
Předchozí