No, asi Te taky trochu pobourim, ale jsem v Nemecku druhym rokem a vesmes mam jen pozitivni zkusenosti. Nechavam Ti Tvuj nazor, ale priznavam, ze mne trochu mrzi. Mozna je to i tim, ze ziju v te zapadni casti, ale znam i dost lidi, kteri delsi dobu pobyvali u Ossi (vychodni Nemci) a rozhodne zadny z nich nemluvil takhle. Spis mam zkusenost z Cech, ze kdyz o Nemcich zacnu mluvit az moc dobre (a vez, ze k tomu mam sklony), tak mne oznacuji za germanofila a rikaji "no jo, ty uz jsi jima nacichla". Uznavam, ze existuji urcite stereotypy. Vytaci mne, kdyz tu vidim reklamu na novy automobil, ve ktere vystupuje zavistivy cesky celnik, ale na druhou stranu, v kolika ceskych reklamach se vyskytuje Nemec/Rakusan a vetsinou to neni zrovna lichotive. Ja se napriklad dobre bavim u Ceske sody a jejich kurzu Alles Gute a s moji precetlivelosti by mne to byt v kuzi Nemce prislo poburujici. Jim to prijde vtipne.
Podle toho, co pises, sis od Nemcu musela uzit hodne a chapu, ze nasbirana negativni zkusenost vede zcela pochopitelne k ne prilis laskyplnemu vztahu. Chci Ti jenom rict, ze mne to vazne mrzi, protoze ja mam zkusenost opacnou.
Předchozí