| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Zdravím všechny maminky.~3~
Pořád nevím jak se mám zachovat, tak jsem se rozhodla že napíšu sem. Víc hlav víc ví.~5~
Můj problém je očkování. Předem napíšu, že nejsem odpůrcem očkování, jen chci jeho rozumné používání a aplikování, které u nás bohužel nefunguje.~a~ Prvorozená je očkovaná podle běžného povinného očkovacího kalendáře a navíc má ještě meningokoka. Poté co jsem si s ní prošla různými zdravotními problémy, nemocnicí, vyšetřeními, alergologií…. jsem začala na očkování koukat trochu jinak. Dcera má potravinové alergie, malabsorpční syndrom, ale hlavně jsme bojovaly s alergií na KM, která je momentálně v lepším stavu a už aspoň něco může, ale předcházela tomu velmi přísná dieta, kdy jsem hlídala mléko úplně ve všem. Původně nesměla vůbec nic s mlékem nebo jen její složkou, okamžitě se dostavili křeče, koliky, nadýmání, až to vše přešlo ve zvracení a průjmy dohromady celou noc. K tomu všemu ekzém a svědivé pupínky po těle, ještě teď nás občas zachraňuje Zyrtec, aby se neškrábala. Bývala často nemocná a trpěla opakovanými záněty středního ucha. Po vysazení mléka se vše srovnalo a zklidnilo, dietu jsem držely 3 roky, teď je to lepší.
Tohle píšu proto, aby jste věděli co vše předcházelo tomu, proč jsem se začala u druhého dítěte zajímat víc o očkování a vše s tím spojené, protože věřím tomu, že mají některé vakcíny neblahý vliv na dětskou imunitu a proč přemýšlím nad každým očkováním. Proto jsem také synovi nenechala hned v porodnici naočkovat TBC. Ale to je věc jiná. Syn dostal ve čtvrtek první dávku Hexy. Druhý den mu vylítla teplota, měl po odečtu 38,3 celý den, skoro celý den prospal, byl takový utlumený, na noc jsem mu dala čípek na horečku. Normálně spí už skoro celou noc, ale tentokrát jsem kojila asi 3x v noci. Na zadečku v místě vpichu měl asi 2cm fialový flek a zatvrdlinu a má to dodnes.~:( Další den jsem musela k naší dr. se starší, protože chytla angínu, tak jsem ji říkala o reakci na očkování. Divila se že měl malý takovou reakci, poznamenala si to a řekla „Uvidíme příště“. A v tom je můj problém. Já se bojím toho příště. Přece nebudu čekat jestli bude mít reakci ještě horší?~e~ Co jsem se ptala ve svém okolí, tak po první dávce nikdo takovou reakci neměl , až po těch dalších.
Myslíte, že bych se měla zkusit obrátit na nějaké očkovací centrum, požádat naší dr. o doporučení, aby se s očkování pokračovalo pomaleji a obezřetněji? Fakt z toho nemám dobrý pocit, nechci zbytečně plašit, ale na druhou stranu jsem už vyškolená problémy se starší a chci se tomu vyvarovat co nejvíc u mladšího. Obě děti mají genetickou zátěž jako jsou alergie, ekzémy, seboroická dermatitida.
Děkuji všem za rady, postřehy i vlastní zkušenosti~x~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.