Přidat odpověď
ahoj,
podle mě taky hodně záleží na tom - tedy u nás na to soud přihlíží - zda jsou s dítětem nějaké mimořádné náklady - jako brýle, rovnátka, kroužky.. atd... což u čtyřletého asi krom té školky není.
Někdo tady psal, že bydlení - ale stejně by si někde bydlela, to se zvedá za dítě jen za odpady a spotřeby.
Manžel tedy vydělává víc než ten tvůj - nebudu tady uvádět kolik - a na dceru v té době 12 letou mu vyměřili jen 1.500 Kč (manželka zemřela - dcera zůstala u prarodičů) a protože dostává ještě sirotčí přes 3800, tak to je OK.
Mě na to, že manželovi je odpírána možnost dceru vůbec vídat, přijde i těch 1.500 dost.
Jinak má nějaké kroužky - kytara, zpívání, brýle nenosí, rovnátka nosila jako malá, to jsme financovali mi.
Jinak má manžel vyživovací povinnost vůči dalším dvěma dětem + třetí na cestě. V té době to bylo jedno dítě a druhé na cestě.
Na hypo a to se nikdo neptal.
Můj táta mi tvrdí, at si zažádáme o snížení, ale já na to prdím, holce bude za dva roky 18let a těch 1500 mi přežijem a nepřijde mi to tak hrozný.
Jinak mám druhý případ a to v rodině, brácha z prnvího manželství má syna, dával na něj 1800 u v době kdy byl na podpoře cca 5.000 Kč a platit 8.000 půjčky vzniklé v manželství (z nichž polovinu mu posléze měla zapaltit ex) a i soc. prac. bylo pro min. výši výživného tedy 800Kč, ale soudkyni to prostě nezajímalo, že opravdu příjmy nemá a ještě jsme ho dotovali celá rodina, aby se nedostal do problémů.
Klučinovi je 11 od jeho 4 ho neviděl a je mu ve styku bráněno. Celou dobu to bylo v pohodě.. a najednou se ex dozvěděla, že se brácha odstěhoval do německa a nabyla dojmu, že má nárok na zvýšení výživného.
nebudu se vyjadřovat ke kydům, co psala.. že styku nikdy nebránila.. atd.. že lhala o svém příjmu i o příjmu druha, ale celkové náklady, které na syna vyčíslila měsíčně byly i s nájmem pouhých 3.000 (tzn, bratr celou dobu platí víc než má)
nicméně soudkyně zvýášila, příjem má bratr opravdu vysoký.. ale zase byla soudkyně fér, že přihlídla k poměrům, kde teď žije a další vyživovací povinnosti ke 2 dětem a manželce na RD. Zvýšila mu to na 2.500 kč a doplatit musel cca půl roku zpětně.
Takže asi hodně záleží na soudkyni, myslím, že pokud se dohodneš s ex na těch 2.000 v klidu, radši bych vzala ty dva, protože by se klidně mohlo stát, že přes soud by mu vyměřili z min. mzdy méně, třeba 1200 nebo 1500.
Jinak ty tabulky nevešly v platnost a já doufám, že nevejdou, protože čistě logicky.. třeba můj muž má 4té dítě na cestě. A kdyby každému měl dát (v případě, že bysme se rozvedli) 20% ze svého příjmu, tak mu zbyde 20% a z toho by jako měl vyžít?
Čistě hypoteticky při mzdě 20.000 čistého, by mu zbyly 4.000, to snad ani nikdo nemůže myslet vážně.
Nebo se pak těch 20% bude dělit mezi 4 děti, tzn že by každé dostalo jen 1.000 Kč, to se přeci takhle nedá paušalizovat.
Předchozí