Přidat odpověď
Mladší syn - hned po mateřské na dvanáct hodin týdně, jednou za týden v kanceláři, zbytek doma, ve skutečnosti to většinou dalo tak 15 - 20 hodin. V roce a čtvrt věku synka jsem si úvazek rozšířila na dvacet hodin, ve skutečnosti to dělá tak 25. Chodím cca dvakrát týdně do kanceláře, zbytek doma, když prcek spí přes den nebo dlouho do noci. K tomu mám tu a tam něco na dohodu nebo autorskou smlouvu. Mám ohromné štěstí - hlídací babička a teta. Jsem docela utahaná, vlastně nemám skoro žádný volný čas jen sama pro sebe, ale úvazek si nehodlám další dva tři roky rozšiřovat, tak ono se to zklidní. Plat dostávám v hodnotě procent plného úvazku, plus nějaké odměny ve kterých je zohledněno, že stíhám skoro všechno to, co na plný úvazek.
Starší syn - návrat do práce v jeho devíti měsících (jiný zaměstnavatel). Hlídala švagrová - práce od pondělka do čtvrtka od rána do večera v kanceláři a u klientů. Po roce největší klient cca 400 km od mého bydliště. Vydržela jsem do dvou a půl staršího a pak jsem z práce odešla, za to mi nestál ani vysoce nadstandardní plat.
Shrnuto - jde to, je to únavné - a má to podle mého smysl jen v případě fakt zábavné práce nebo ze závažných finančních důvodů. Jinak je lepší být doma a radovat se z mimina.
Předchozí