| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj, věřím, že je to pro tebe velmi vysilující, můj první synek je taky pěkný rarach, ale že by byl agresivní, tak bych to asi nenazvala. Ono dost podle mě záleží, z jakého důvodu nějaké dítě plácne, případně mu udělá něco "co se nedělá".

Žádný návod nejspíš neexistuje, podle mě to chce čas. Ve 3,5 už je sice docela velký, ale podle mě některé věci ještě nemůže nebo nechce pochopit. Pokud se nechce omluvit, tak asi opravdu zakázat něco, co má rád, případně vzít věc, se kterou si hraje, zkrátka najít nějaký adekvátní "trest". Jak píšeš, že se vzteká pokud dostane na zadek, mezi náma, kdo by se nevztekal ;) Mně by to taky naštvalo :-) Spíš zkusit s ním promluvit, proč to udělal, co ho k tomu vedlo a jestli to nešlo řešit nějak jinak.

Plně tě chápu, ještě donedávna pro mě byla návštěva hřiště hrozně vysilující, sezení na lavičce nepřicházelo moc v úvahu, věčně jsem mu musela stát za zadkem a něco řešit. Teď má čtyři roky a kousek a už je to přecejen veselejší, chodí do školky, takže částečně zlepšení, že už není po dětech tak divej, na druhou stranu si nosí občas různé "móresy" ze školky, ze kterých jdu do mdlob...

Podle mě nejjednodušší je se s tím smířit, že prostě je takový, jaký je, není to zakřiknutý "Petříček", který řeší spory pláčem. A snad se nedotknu maminek těch hodných a submisivních dětí, ale pokud dojde na nějaké spory, neboj se říct: on je prostě takový. Tohle vážně není až tak o výchově, jako spíš o nátuře toho dítěte.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.