Mě hodně pomohla babička. U ní se kupodivu nikdy nevztekal, tak jsem jela k ní na 14 dnů se zaučit
. Prostě odvádí velmi zábavnou formou jeho pozornost. Pokud by se vztekl při obouvání bačkor, tak by možná začala povídat o tom, jakou žvýkačku má nejraději a ptát se ho, jakou on, no a při tom by ho nenápadně naváděla na ty bačkory. Podala by to tak, že klukovi by ani nedošlo, že se obouvá. Pokud dělám sama, bezvadně to funguje. Občas ale na to nemám nervy ani náladu a pak taky dávám podmínky, na kterých ale vždy trvám. Malý již pochopil, že může dělat scény jako chce, ale stejně to musí nakonec udělat. Dnes při úklidu jsem si např. hráli na bagr a buldozer a uklidil dobrovolně
celý pokojíček. No když nejsem utahaná jako kotě, vždy jde něco vymyslet, poslední dobou jsem ale utahaná nějak často
. Ještě u nás platí takové to chlapské - hádej, kdo to udělá jako první, kdo bude rychlejší, kdo si líp vyčistí zuby
apod. Jo a dnes mě dostal manžel, když mu řekl - pojď pozlobíme maminku a odneseme hračky z obyváku, no koukala jsem jak puk, jak se do toho horlivě pustil s tím, že zlobí maminku
.