Ahoj Kohnova, diky za prispevek. Mas pravdu, k premysleni me prave nakoplo to jak jsi psala, ze to autorka Cerveneho stanu (nebo jak se ta kniha jmenuje?), vystihla. To jsem si rikala, ze neco takovyho musi byt a zeny driv to mozna casteji nez dnes (i kdyz samozrejme ne vsechny a vzdycky) mely moznost zazit. Proto o tom mohly pak psat v knihach a i jaksi intiutivne rozumet ostatnim, kdyz treba neco takoveho citi, aniz by si musely sahodlouze vysvetlovat, co presne to je. Jako ostatne u nejruznejsich niternych prozitku, kdyz je iracionalne a bez vysvetlovani sdilis s clovekem ve stejne situaci. Moc se mi to libi a je mi trochu smutno z toho, kdyz mi dochazi, ze dnesni doba tyhle prirozene lidske veci mnohdy svou prehnanou racionalitou lidem upira. Ale samozrejme jsou tu i dulezity klady, ktery moznost ovlivnit pocet deti maji, to je jasny a taky se najde dost lidi, ktery to hned pripomenou
Ale tech, ktery stejne jako ja citi tu nostalgii po "normalnim zenstvi", ktery i kdyz se to nezda mozna ve vetsi mire existovalo pred osvobozenim zeny antikoncepcni pilulkou (
tak, ted do me!), je jak vidno taky dost.