Je to povolání snů? Tak proč to neděláš?
Učím na ZŠ. Průběžně se mění osnovy, učebnice, každý rok mám ke své aprobaci něco jiného na doplnění, taakže přípravy dělám dnes a denně,. často se mi stává, že přijdu z práce a do večera do 10 sedím u příprav a opravování. I když není to každý den, většinou tak 2x týdně. Zbytek je o něco kratší.
Vyučování 6 hodin není 6x 45 minut, to je oblíbený populistický omyl - o přestávkách máme dozory, do toho se řeší různé problémy (šikana, vybírání peněz na exkurze, vypisování papírů, atd.) Často se na záchod dostanu za celý den až po obědě.
Je fakt, že prázdniny jsou fajn, vzhledem k tomu, že pak nemusím shánět hlídání pro dítko. Ale zase si nemůžu dovolit vyrazit na dovolenou mimo hlavní sezonu za míň peněz.
Každý povolání má něco. Mě to baví, tak to dělám.
Po 10 letech praxe mám na ZŠ hrubého 19290. Je to tabulkový plat, kdokoliv si to může ověřit, nestydím se za to. (Ani se nechlubím).
Když jsem byla během mateřské na částečný úvazek na SŠ, tak tam byly platy vyšší na odměnách měcíčně cca o 2-3000. (A pozor- pro rejpaly - mají ještě o hodinu přímé pedagogické činnosti míň
.