Přidat odpověď
Lelo,
zaprvé to chce si ujasnit, jestli chcete spolu být a proč. Jeslti jen kvůli dětem, tak je to blbost - ale mám pocit, že chcete spolu být i kvůli tomu druhému. Takže asi začít s tím, že si vyříkáte, jeslti chcete spolu být a proč. Ono se problémy lépe řeší, pokud tomu druhému řekneš něco "já tě mám hrozně ráda, ale..." než když začneš "jeslti nepřineseš každou středu kytku, tak se s tebou rozvedu"....
Jestli dojdete k názoru, že spolu být chcete, tak se domluvte na podmínkách. Např. u nás funguje to, že manžel jeden den v týdnu chodí dřív z práce a bere si děti. On je sám s dětmi, mají svůj program, já mám volno (cvičení, pifko s kámoškama atd.). A jeden den v týdnu jde zařídit i ve workoholické malé firmě. Dále - když tu občas máme babičku (žije na jiném kontinentě), tak si uděláme víkend pro sebe. Nám vyhovuje skočit do auta a někam odjet, je vcelku jedno kam, moc to neřešíme, vyspíme se v autě, podíváme se někam, kam to s dětmi nejde (např. uděláme výlet na koních - na to jsou děti ještě malé) - ono je důležité mít s manželem i jiné zážitky než to, že v úterý vynesl koš se smetím a ve středu na něj zapoměl. Zkuste si s manželem najít nějakého společného koníčka - je jedno jestli to budou návštěvy hradů nebo digitální fotografie nebo pěstování zeleniny na balkoně - ale něco, co vás bude spojovat kromě dohadů o to, kdo přebalí dítě.
Co děláte večer, když děti usnou? Předpokládám, že pracujete nebo čumíte na bednu... dejte si závazek, že jeden večer v týdnu nepustíte ani bednu, ani počítač... že si třeba sednete, nalejete vínko a pokecáte.
Dále - asi bys potřebovala nějakého koníčka i sama pro sebe. Proč nechodíš na tu jogu? Ta mi přijde výborná - budeš se udržovat v kondici, zrelaxuješ, vypadneš od rodiny, budeš dělat něco jen pro sebe... i kdybys měla udělat míň práce, nebo holt nevyžehlit dětem trička, nebo odložit jízdy v autoškole.... ale člověk potřebuje něco dělat jen pro sebe, ne pořád jen pro blaho rodiny...
Pokud chceš aby ti manžel nosil kytky... co nosíš ty jemu? Nemyslím kytky, ale napadne tě třeba koupit mu v sámošce čokoládu kterou má rád, dát mu pusu, když přijde domů, poslat mu do práce SMSku, že ho máš ráda? Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá... zkus to... chlapi se stydí projevovat city, ale obvykle když vidí, že ten druhý to ocení a že to sám dělá, tak se tolik stydět nebudou...
Předchozí