Přidat odpověď
Tak já mám na toto vyšetření špatné vzpomínky. Vyšly mi špatně testy a doktor mi dělal následný ultrazvuk snad 3 minuty, beze slova. Pak mi řekl, že má miminko nějakou špatnou hlavu, respektive, že má něco na hlavě a poslal mě dál. Bohužel bylo do dalšího vyšetření 3 dny a byly to nejdelší a snad nejsmutnější dny mého těhotenství. Normálně tento ultrazvuk opravdu trvá chvíli, a není na žádné požitky a zážitky, ale čistě jen na určení přítomnsoti nosní kůstky a měření šíjového projasnění.
Za 3 dny na genetice mi ultrazvuk dělal doktor asi 10 minut, možná i déle a hodnotil vše a docela hodně přesně, dokonce mi uměl v 13. týdnu říci, co to bude. Vše bylo v pořádku, sám genetik nadával na doktora, který mě tak hloupě vyplašil. Nutno podotknout, že neměl žádnou atestaci na to, aby screening v 1 trim. mohl provádět. No, i to se může stát.
Podrobný ultrazvuk se dělá až ve 20. týdnu, ale myslím, že je rozdíl i v tom, jaký přístroj které pracoviště má. Běžný doktor nebude mít takové možnosti jako specializované pracoviště.
Předchozí