| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Dítě bez sedačky = hadrová panenka

Milado, a představ si, že by jela autobusem, kterej by se vyboural... Nebo by za námi šla pěšky a dítě by jí vběhlo pod auto...
A že bys žila z životního minima, takže by sis nekupovala autosedačku jen tak pro případ, že Tě někdo sveze (tomu dítěti jsou teď dva, takže by měli minimálně druhou sedačku + ještě jednu na starší dítě).
A nebo by měla dítě připoutaný, auto po nárazu do nebezpečnýho nákladu začalo hořet a nestihli bychom všechny odepnout...
Prostě - nikdo Tě nenutí, abys riskovala život svých dětí, já osobně vidim největší přínos našich sedaček v tom, že mi děti nelezou po autě a nevystrkujou hlavy z oken a někdo jinej má zas jiný důvody proč sedačku zrovna nepoužije vůbec (třeba já jsem se používání pásů učila někdy v osmnácti asi rok, protože mam hrozný klaustrofobický představy (nejčastěji že auto vylítne ze silnice do rybníka, mně se zasekne přeska a utopim se - o třídvéřákách ani nemluvě, tam prostě nevlezu - teď k tomu navíc přibyla představa, že se nám v pásech utopí děti). Jeden pán, co mě vez stopem mi říkal, že se nepoutá, protože se mu zabil někdo z rodiny kvůli pásům - kdyby prej vylít z auta, moh přežít. Každej se řídí hlavně podle zkušeností, se kterýma přijde osobně do styku.

Sylvie, my jsme dali dítě do sedačky i se zavinovačkou - jak bylo maličký, vešlo se tak, že pás, co má bejt mezi nožičkama byl zařízlej do zavinovačky (a vedle něj vznikly dvě boule od nožiček - z každý strany jedna), ostatní pásy vyšly přes pas dítěte a kolem ramen v pohodě (nebyla to zavinovačka s krajkama, ale taková ta řekněme sportovní na suchej zip). Vzhledem k tomu, že mrzlo a kombinézy na tříkilový děti snad ani neexistujou, přišlo mi to jako nejlepší způsob jak ho udržet v teple. První se narodil v třicetistupňových vedrech, takže naopak odjížděl jen v tričku a plence - tam problém nebyl :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.