Přidat odpověď
Mám finanční poradkyni a jsem s ní spokojená. Přišla jsem k ní vlastně náhodou. Bylo to po přestěhování do nového bytu. Poradkyně je sousedka. Občas jsme se potkaly a horov začínal kolem syna, že má vnouče, stejně staré atd....
a po nějaké době na sebe prozradila, že dělá finanční poradenství a jestli mám na syna uzavřenou pojistku. Je pravda, že souhrou náhod jsem měsíc před tím jsem začala nad nějakým pojištěním uvažovat.
Domluvily jsme si schůzku u nás doma, že si mám nachystat pojištění, stavebka atd.. a že to probereme. Byl to milý rozhovor, kdy jsme počítaly příjem, náklady a co zbývá, kam by se mohlo investovat. Pravda, měla jsem v té době stavebko, úvěr ze stavebka, pojištění auta, domácnosti, důchodové. Tyto mi zhodnotila, nevnucolava mi uzavření např. s jinou pojišťovnou. Navrhla mi pojištění na mě, pod které spadá i syn. Jsem spokojená. Pokud bych cokoliv potřebovala, můžu se na ní obrátit a ona to vyřídí.
Když jsme čerpali pojistku na synovu zlomenou ruku, jen jsem jí donesla papíry od Dr. a všechno vyřídila ona. Mě pak jen přišla do schránky složenka na peníze, které syn dostal jako bolestné.
Dobrý finanční poradce je pro mě ten, co přijde a nenutí mi hned nějaké produkty. Líbilo se mi, že jsme spolu sedly a spočítaly, kolik peněz mi zůstává a kam je můžu případně investovat. Rozhodnutí bylo samozřejmě na mě. Buď jsem mohla třeba tu tisícovku měsíčně utratil za nevím co nebo dostat impuls, kam ji výhodně uložit.
Předchozí