Příběh modelový, jako všechny bajky a pohádky
.
Ad bonding: je zbytečné a škoda ho nepodpořit, nemít, nedopřát, když to je možné. A je minimálně hulvátský ho někomu upírat a rušit ho přitom. Stejně jako s vydařeným prvním sexem.
Důležitost pro život? Nevím. Moje děti ho mají s tátou a JE to znát na všech zúčastněných. Já byla jaksi v bezvědomí. A věř mi, že opravdu a silně toužím aspoň jednou "být u toho", když se mi narodí dítě, vočuchat si ho, potulit - a pak třeba říct "dobrý" a dál se tím nezabejvat nebo na to vzpomínat jako na silnej zážitek ještě mnoho let, něco jako si pamatuju ranní rozbřesk na tatranském vrcholu i cestu k němu...Bylo pro mě důležitý nebo jenom krásný chodit na puťáky po horách? Já bych řekla, že obojí. Důležitý i krásný.
Ale co fakt nechci, je poslouchat blbý kecy nějaký úplně cizí osoby o tom, že dítě potulit nepotřebuju a VONI na to nejsou zvyklí a mám si to nechat na jindy. Je jim do toho hovno, kdy chci a budu koho tulit. Jsou tam od toho, aby léčili a ošetřovali někoho, kdo není v cajku, zašívali ho a obvazovali a předepisovali léky a pomáhali mu po zašití vstát..., a né aby rozhodovali, kdo se s kým kdy potulí a jak to pro něj bude cenný.