Přidat odpověď
Syn téměř od narození trpí atopickým ekzémem, při nedávném vyšetření v 20 měsících na alergolii mu vyšla silná alergie (4. třídy) na roztoče a domácí prach-mám taky. Domácnost jsme se už odzačátku snažili upravit protialergicky, nemáme záclony, máme venkovní žaluzie, kousek koberce v obýváku. Lékařka doporučila pořídit protiroztočové povlaky na celou postel-což pro nás znamená 4x, protože spíme všichni v jednom pokoji. Vše máme pratelné na 60 stupňů, přikrývky a polštáře z dutého vlákna. Budu ráda za vaše zkušenosti s povlaky a za tipy, jak uklízet, aniž bych synův ekzém zhoršovala. Včera jsem vysávala, syn byl na balkoně, pak jsme byli na zahradě, přesto je dnes samá vyrážka. Nejlépe za posledních 14 dnů vypadal u babičky, kde jsme pobyli 4 dny, za tu dobu se nevysávalo a ochladilo se, při vedrech se šíleně potí. Všimla jsem si už dřív, že jak u nás začne řádit protiroztočové komando (tedy uklízím, převlékám postele), ekzém se vždy zhorší. Filtr Hepa 12 máme na cestě domů, v sobotu s ním manžel vysaje bez nás, budeme u babičky.
Předchozí