Mikrovlnný ohřev funguje tak, že trouba vytváří kmitající (rychle se měnící) silné elektromagnetické pole. Díky tomu dojde k divokému rozpohybování struktury atomu (který se skládá z kladného jádra a záporných elektronů) a třením (srážkami elektronů) vzniká teplo.
Při tomto pohybu dochází u části atomů k roztrhání atomových vazeb a vznikají tak "potrhané" atomy. Co přesně se stane, když člověk sní (a dlouhodobě jí) jídlo s takto porušenými atomy, na to v současnosti nikdo nedokáže odpovědět.
Na jednou stranu samozřejmě existuje mnoho spekulací o tom, jak je to škodlivé, na druhou stranu také spousta "rozumprdů" kteří naprosto jistě vědí, že to nijak škodit nemůže.
Jisté je pouze to, že takovéto jídlo "přírodními" cestami nijak nepřipravíte a naše generace je první v celé historii lidstva, která takovou potravu přijímá. Zda to vadí či nevadí neví zatím nikdo.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.