| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Proboha, tak to je Víťa jak naše Aneta, která půjde do 5.třídy...no, možná přes prázdniny vyrostla a bude mít ke 140, ale nohu má stejnou, váhu taky. Proto mě přišel tak šíleně ohromnej. Teda nepřišel, on je~;)
Tak o těhlech kurzech jsem taky hodně četla, knihu taky, ale ten náš problém je prostě jinde. Je v nezralé CNS, neschopnosti se koncentrovat, špatné motorice, s tím spojené špatné vizuomotorice, nemáme jistou lateralitu. No, nechám mu ještě vyšetřit ty percepce a uvidíme.
Evi, to je pak dlouhodobá záležitost, klidně do puberty. Já toho načetla plno od absolutně negativních po pozitivní komentáře. Mně vysvětlovala MUDra, že pokud je člověk opravdu nemocný, což Adam podle jasně prokázaného záznamu na EEG je, pak ten lék působí přesně na ta nervová zakončení v mozku, která jsou oslabená, cíleně je podpoří a nemůže se vypěstovat žádná závislost. Pokud by lék užíval člověk zdravý, pouze na podporu svých možností (třeba student v období zkoušek), může si na léku vypěstovat závislost. Negatvivním doprovodem může být zhoršení impulsivity, v tom případě by se lék měnil na jiný. Měl by mu dopomoct k dozrání CNS, lepší koncentraci a lepšímu uplatnění svých schopností (protože iq má vysoké, zatím vše dohání právě tím, ale v budoucnu by to stačit nemuselo).
Ke K. chodíme, přes prázdniny tedy ne, ale na konci srpna se zas musíme objednat. Už nám chybí jen S a R, podle ní i ten fonematický sluch se srovnal. To nevím, musím to vyzkoušet na nějakém diktátu, ale zatím to nehrotím, stejně je u babičky. Zkusím to na konci prázdnin. My máme týden k dobru, dělají nějakou rekonstrukci tak děti nastupují až 6.9.
Závěrem tedy fakt nevím. Mám kamarádku, která má osobní zkušenost s R. u syna a ona ho chválí, že jim strašně pomohl překlenout tu nejhorší dobu. Teď je klukovi 13-14 cca a říká, že už to je o něčem jiným. Zatím ještě ho bere,ale možná už ho vysadí. Býval by snad skončil v polepšovně nebo zvláštní škole (pozor, velice inteligentní kluk). No a pak si přečtu ty šílené studie a jsem zas na začátku. Už jsem se rozhodla, zkusíme to....uvidíme....Prostě mi přijde šílený, že by "jen" kvůli své absolutní neschopnosti koncentrace nebyl schopen prodat svoje znalosti a dovednosti, byl vnímán jako vztekloun (což samo je) a zaškatulkovanej do problematiků...

Evi, tak to celkem válčíš s kojením, viď. Ono se to určitě zlepší, chce to čas a holt nutit Alexe do většího A~:-D
Až budeš provozu schopná, dej vědět, dáme nějaký kafčo. Napíšem Janě a uděláme minisrazík.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.