Přidat odpověď
Doplním se:
vařím v něm všechny knedlíky. Zapnu a dělám si jinou práci. Odpadá otáčení, nepřevaří se, nerozvaří se. Ovocné jsou vynikající, i bramborové plněné uzeným masem. Navíc nemám zbytkovou vodu, ve které se vařily, všechna chuť a vůně je v knedlíku.
Zeleninu jako přílohu jedině v tomto. Opět odpadá voda, zelenina není vyvařená, má lepší chuť.
Předvářím v něm černý i červený jeřáb při zavařování. On se má podle receptu předvářet ve vodě, ale tady je měkčí a kompot je doslova lahůdkový. Takový jako z parního hrnce jsme nikdy neměli.
Předvařuju tam květák před obalováním.
Umytí je raz dva, dírkovaná dna beru kartáčkem.
Z odkapané vody ze zeleniny občas dělám polévku, vždyť je to jen voda ze zeleniny. Knedlíkovou obvykle vyleju.
Předchozí