| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Máte někdo ve svým okolí taky takovýho "zmetka"? Záměrně píšu v uvozovkách, vlastně ho mám docela ráda, a když tady čtu o různých životních osudech, tak si říkám, že mi třeba taky napíšete pár postřehů, co by se s tím dalo dělat, vždycky tady tak hezky radíte..
Brácha měl 29 let, stále žije s mým taťkou ( mamka zemřela, taťka má přítelkyni, ale ta bydlí ve svým ), a víceménně nikdy pořádně nepracoval. Co si pamatuju, před pár lety nastoupil na poštu, ve zkušební době vzdal, nebavilo ho tahání balíků. A takhle nějak to je furt. Je machr přes počítače, občas si přivydělá tvorbou webových stránek a něco za to dostane, jinak občas někam pošle životopis, mailem, myslí si, že z něho všichni sednou na zadek a zaměstnají ho za minimálně dvacet až třicet litrů a nejlépe aby mohl pracovat z domova. Takže pořád čeká. Někdy na jaře nastoupil do fabriky, třísměnnej provoz, tak jsem si říkala hurá, konečně, a najednou se od taťky dovídám, že k poslednímu červnu končí, neb musí osm hodin stát a bolí ho záda. Neodpracoval dost a nemá nárok na podporu, ale nikterak mu to nebrání, aby se sbalil a udělal si príma dovču. Chata v Českým ráji, pronajatej mikrobus do Maďarska na fesťák, když jsem tam teď na otočku byla, už se zase někam chystal.. Taťkovi platí část nájmu jen když mu zbyde, taťka nemá práci, a protože brácha teď v tý fabrice měl nějakej příjem a soc. dávky se vypočítávají podle příjmů všech v domácnosti, tak taťkovi přiznali asi 380 korun na měsíc, nic víc nebere. Je to fakt těžký v 55ti letech najít práci.. A bratrovi je to fuk, já se vždycky neudržím a už mu i nadávám, a on, že má svědomí absolutně čistý a že s někým, kdo zvedá hlas, se nebude bavit, tak jsem zase já ta špatná.. Slečna se s ním po deseti letech rozešla, sama na sebe si chtěla koupit byt, s tím, že by se s bráchou dělila o nájem, ale prý ani při hledání bytu nevyvinul dostatečnou aktivitu, navíc jí už bylo třicet, tak by asi docela ráda založila rodinu.. No, a to jsem si ještě vzpomněla, je to už taky nějakej ten měsíc či rok, kdy ho vyřadili z evidence na pracáku, protože se mu tam ten den, kdy měl schůzku, nechtělo jít, myslel si, že je to nějakej holubník, přišel o týden později, tvrdil jim, že se špatně podíval do kalendáře.. Myslel si, že to bude jako dobrý, že řekne promiňte, no zatnuli mu tipec, okamžitě ho vyřadili bez nároků na jakýkoliv peníze.
A já se ptám, co s takovým chlapem udělat?? Taťka mu už několikrát dával ultimáta, že se musí odstěhovat, pokud nebude mít práci, ale nikdy to neudělal a ani neudělá. Máte nějakej jinej nápad? Jo, a mimochodem samozřejmě si neplatí žádný pojištění, má obr dluhy u dopravního podniku, kamarád právník ho prej z toho vyseká, no, nějak mu to vysekávání nějde, tak na to padne asi dědictví po dědovi. Tak mi to řekl. Před třema rokama jsme každej dostali 170000, se divím, že mu ještě něco zbylo. Babičku by asi kleplo..

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.