| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Náš čtyřletý syn poslední dobou velmi silně testuje moji výdrž. Když uděláme něco, co se mu nelíbí (oplatíme mu z legrace jeho šťouchnutí / řeknu mu, že se začínám naštvávat a za chvíli se už fakt budu zlobit / křiknu na něho, když hrozí, že třeba něco zničí), okamžitě na nás huláká: "Omluv se!" Když trvám na tom, že jsem nic neprovedla, tak začne hulákat, nadávat mi ("Seš hloupá mamina." Když to na mě nefunguje, tak spustí řev (slyšet tohle od sousedů, volám sociálku).
Když se pak uklidní, tak je samý "Maminko, mám tě moc rád" sem, "maminko, pusinku" tam.
Snažím se mu všechno vysvětlit. Že když máme někoho rádi, tak s ním tak škaredě nemluvíme. A protože my máme rádi ho, o to víc nás mrzí, že s náma takhle mluví. Když jsem se zeptala, jestli takhle mluví i ve školce s paní ředitelkou a co ona na to, dozvěděla jsem se: "Ve školce takhle nemluvím, to jenom doma."

Nejhorší jseou pro mě ale večery. Konečně chci chvíli v klidu něco udělat. Bohužel, nejde to. Mrňous se podívá na pohádku, umejeme, oblečeme, pochováme, pomazlíme a je uložen do postele. Nikdy nezapomene dodat - "A stejně budu vylízat!"
Zkoušeli jsme po dobrém vysvětlovat, že nemůže vylízat, protože už všechny děti spinkají. Že když vyleze, zdrží me od práce, kterou budu muset udělat jindy, na úkor času, kdy bych si s ním mohla hrát. Nefungovalo to. Nefungovala ani varianta pozitivní motivace - když budeš hezky zůstávat v posteli, tak dostaneš. Nefungovaly sladkosti (večer máš na stole 5 lentilek, které si můžeš ráno sníst, pokaždé když vylezeš, jednu seberu). Nefunuje zvýšení hlasu. Nefunguje lupnutí na zadek. Nefunguje fakt nic.

Vydrží vylízat ven klidně i 20x za večer, až do 10 hodin, i dýl. Není to tím, že by byl málo unavený - když náhodou v posteli zůstane, tak usne klidně kolem deváté. Nechci mu posouvat režim na později, protože my oba s manželem vstáváme brzo, tak potřebujeme brzo spát.

Máte nějakou radu, jak na něho? Co se osvědčilo u vás? Uvítám všechny reakce k věci. Klidně do mě, jak jsem to pokazila a už to nepůjde napravit.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.