Přidat odpověď
Tak jsem schválně diskusi prolétla, přímo o "usnadnění výběru" jsem nic nenašla, myslím, že to byl tenhle příspěvek, který Pawllu utvrdil v jejím přesvědčení:
zerat
Re: Můžu nechat po letech prověřit přijímací zkoušky na osmiletý gympl?
(4.9.2010 9:12:54)
Dcera je teď na ZŠ, která si říká "výběrová". Mmj tahle škola má i víceleté gymnázium. Při přijímacím řízení nebo-li zápisu jsme uváděli tituly - můj manžel ho uvést nechtěl - na tituly nejede a vpodstatě, kde nemusí je neuvádí, jenže paní učitelka trvala na tom, že je potřeba je uvést, protože dítě má vyšší předpoklad, že půjde na víceleté gymnázium a že je vyšší předpoklad, že bude motivovaná "k honbě za titulem". Takže když už tohle hraje roli(či může hrát roli-nevím, na kolik učitelka byla zasvěcená) při přijetí na ZŠ, tak možná i na víceleté gymnázium. No a nebo varianta č. 2 jsi jednoduše neuspěla. To vycházím z toho, že nám při seznamovací schůzce říkal zástupce ředitele, že z jejich ZŠ se dostávají na víceletá gymnázia děti i s trojkami na vysvědčení, protože jsou přísná ZŠ a třeba z jiných základních škol děti se samými jedničkami u přijímacích zkoušek neuspějí.
Další věc je, že rodiče měli podle mě možnost tenkrát před šesti lety nahlédnout do Tvého testu a kouknout, co jsi udělala špatně... Teď těžko říct, jestli s TEbou bude někdo "ztrácet" čas když vrátit to stejně nejde
Předchozí