Janino,
ani u nás na ZŠ nebyla valná podpora. Chápu to nejde jim o děti,ale o prachy,které na děti dostávají a čím více žáků jim odejde o to méně oni dostanou. Jak říkám nejde o žáka,ale o prachy. :-( Smutné,ale pravdivé.
Když děti udělali přijímačky řekla jim třídní,že na soukromé školy se dostali jenom,protože oni berou každého. Co to je proboha za blbost.
Proč by potom museli dělat nějaké přijímací testy.To mi fakt baba hnula žlučí,ale měla jsem papír o přijetí,takže už jsem se s ní nehodlala rozčilovat.
Ad dotazníky. Já ani nevím,abych pravdu řekla,zda jsme v dotazníku měli nějaký titul v kolonce a i kdyby,vždyť titul rodiče nevypovídá nic o schpnostech dítětě/studenta. Nějak jsem nezaznamenala,že by děti přijímali na základě titulů rodičů,ale souhlasím s tvrzením,které tady padlo. A to,že děti vzdělanějších a ambicioznějších rodičů mají lepší startovní podmínky,protože rodiče je podpoří a i jim více zaplatí co se týče přípravy ke zkouškám.
A nikdy jsem se nesetkala s tím,že by někdo tvrdil,že děti rodičů bez VŠ nemůžou studovat.
Janino,jak se vám daří?