| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Zmije, pokud Ti jde opravdu jen o to zjistit, jak jsi tehdy udělala ty přijímačky, tak bych na Tvém místě opravdu napsala dopis (zdvořilý) řediteli té školy, zda by bylo možné dodatečně nahlédnout do výsledků testů. Případně se obrátit na SCIO.

Druhá věc je, jak s těmi výsledky naložíš, a jak naložíš s tím, pokud z nich žádné nedostaneš. (Mimochodem, proč už teď dopředu uvažuješ, co uděláš, když Ti nevyhoví)?

Pokud jde o to ostatní, mám z Tebe dojem, že jsi momentálně ve stavu permanentní nastraženosti a trochu i ukřivděnosti. S těmi VŠ rodiči - na jednu stranu nechápu, nač škola tuto informaci potřebuje, ale na druhou stranu nevidím rovnítko mezi tím vyžádali si tu informaci = budou protežovat děti vysokoškoláků.

Ale k těm SCIO testům - konkrétně je neznám, ale z toho, co tu o nich padlo, bylo patrné, že mají svá specifika a že na ně žák potřebuje kromě znalostí ještě vědět, jak přesně má odpovídat. Dělala jsem jiné testy, které byly založeny na podobném principu. Prakticky několik měsíců jsem se připravovala nikoli učením znalostí, ale učením grifů, "jak na to" a co chtějí slyšet. Kdybych ke zkouškám šla se stejnými znalostmi, ale bez této přípravy, nevím, zda bych uspěla.

A podle mě je právě toto lumpárna a divím se, že se nad tím ještě nikdo nepozastavil. Tj. že se na takové zkoušky nedá naučit ve škole, ale musí se připravovat zvlášť (nedivila bych se, kdyby z toho poskytovatelé testů měli ještě další "vejvar" za takovou předpřípravu), a to dle mě hodně znevýhodňuje děti rodičů, kteří jim doma nevěnují takovou pozornost jako jiným.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.