Já znám vyhořelé mladé lidi už v 18 letech :-( A v kolektivu dobře nepůsobí. Mnoho mladých nadšenců si myslí, jak se v kolektivu schovají a nebudou muset máknout. Zrovna jsem jich přes léto několik zaučovala a je to dost tragické. Z těch 10 lidí, kteří nastoupili budou k něčemu 2. Jedna starší sestra a jedna sestřička, které je ke 30. Je mi líto, ale mladí nejsou schopní ani přijít včas do práce natož se snažit. Brrr
V soukromém mají sestry o 4-5 tis. méně oproti státnímu už dlouho. Státnímu zdravotnictví to nepřeji, páč všechny sestry a lékaři i pomocný personál akorát dotují naše zdravotnictví ze svých platů.
Sestry nebudou vyhořelé, když nebudou jen 2 na 35 lůžek a budou-li mít k ruce i pom. personál. Tak jako tak jsme jednou nohou v kriminále. Zjebe nás kdokoliv, respekt se dávno vytratil. Zejména příbuzní jsou v tomhle jedničky. Sami se o pacienta nestarají ani trochu :-(
Jestli si své platy zasloužíme? To je hloupá legrace? Naopak by se sestrám mělo přidat! Všude.
Až budou sestry, ale i lidé v soc. službách řádně ohodnoceni klesne i vyhoření. Až nebudeme v práci téměř pořád, klesne vyhoření.....
A celé je to o tom, že pomáhající profese nejsou poslání a že by to také chtělo trochu zvednou prestiž a ne jen povinnostě.
Když sestry nemají čas na sebe, budou mít problémy. Ovšem kde vzít ten čas, když je sester žalostně málo?
A ten často inzerovaný průměrný plat sestry je také dobrý mýtus. Vím jen o jednom pracovišti v Praze, kde se takhle odměňuje.
České zdravotnictví směřuje do pekel. Stejně tak smýšlím o záchranném systému státu. Brát peníze hasičům a policistům je hloupé.