Ajli, to já samozřejmě vím. Taky jsem to dělala podobně v druhém těhu, ale teď chci po dvou letech
od porodu poprvé navštívit gynekologii kvůli preventivní prohlídce (jedna z mála preventivních prohlídek, na které někdy chodím). Tak jsem si říkala, že bych ráda přešla od své nepříliš vstřícné gyndr., která tyhle "výpadky v povinné péči" moc nerozdýchává (i když, samozřejmě, mě nikam nikdy eskortovat nedala), k někomu, komu budu důvěřovat. A bude to i pro případ, kdyby se náhodou ještě jednou zadařilo, vyřešeno pro případné těhu. (Jinak moje současná dr. je taky soukromá, ale stará struktura a velmi opatrná, nepružná, nevstřícná, prostě už se mi tam nechce).
Já se totiž po zkušenostech obávám, že moje gyn. by třeba nechtěla vystavit papír na velký utz, kdybych se u ní dva tři měsíce neukázala (někdo tu kdysi psal, že si ho kvůli nevstřícnosti dr. nakonec platil sám.) Nebo to možná ještě jo, ale kdybych si pak v klidu chodila ke své PA a ve finále porodila doma, tak už vidím, jak mi bez řečí dává papír na mateřskou
A o tu bych opravdu přijít nechtěla. NO a obvoďáka mám ještě horšího, ale tam chodit nemusím vůbec, ptž to moje zdraví zatím nepotřebuje, tak se mi taky nechce ukázat se cca po 5 letech a žádat papír na mateřskou. Mohla bych si ho zařídti přes kamarádku, ale to se mi prostě nechce.
Doufala jsem, že se třeba objeví nějaká domarodka (ideálně z Prahy 4 :-D ), která napíše: mám super gyndr., zcela jí důvěřuju a když jsem jí řekla, že chci, aby o bezproblémové těhotenství pečovala jen PA a k ní bych přišla až, kdyby se dělo něco nestandardního, tak neřekla nic a papíry mi v klidu vystavila (když je tu tak vtipný systém, že bez lékařských potvrzení nelze získat některé soc. dávky). Ale v ČR je to možná stále ještě scifi, co? No uvidíme, třeba se někdo objeví. Jinak díky za další tipy.