| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ráda bych zjistila, jestli má někdo podobný problém jako já. Stále si totiž nemůžu zvyknout na manželovu rodinu. Ne, že by byli špatní, ale mají úplně totálně jiné zvyky, než rodina naše.
Naše rodina je nevěřící, manželova věřící. Já jsem ze dvou dětí, manžel z pěti. U nás se hodně vyjadřovaly emoce, u manžela vůbec, jedná se o velmi klidnou rodinu. Mně rodiče výrazně pomohli ke startu do života, u nich skoro vůbec. U nás se hodně slavily narozeniny, svátky, u nich skoro vůbec, manžel např. dodnes neví narození rodičů, sourozenců. U nás v rodině se občas pohádáme, u manžela se nikdo s nikým nepohádá. Vlastně se ta manželova rodina spolu skoro vůbec nestýká, jenom na Vánoce a Velikonoce. Manželovi sourozenci bydlí v garsonkách každý jinde a když se zeptám na to či onoho, co dělá, tak neví....já jsem zase zvyklá se informovat, co dělá moje sestra, někdy možná až trochu moc.
Ať dělám, co dělám, pořád si na ně nemůžu zvyknout, možná je to tím, že se s nimi vídám málo. Mám problém s nimi komunikovat. Když jsem přišla do jejich rodiny a manžel mě představil, zrovna byli v takové dlouhodobější velmi obtížné situaci, z toho vyplývá, že při seznamování, kdy vzniká velmi důležitý první dojem to dopadlo tak, že se na mě všichni mračili. Také mám prostě problém s komunikací, švagrová a švagři při setkání nemají evidentně zájem se se mnou bavit, baví se jenom mezi sebou. Když jsem např. byla těhotná, nikdo se mě nezeptal, co bříško, jak se cítím a tak.
Připadám si u nich tak strašně cize, vyděděně.
Má někdo jako já podobný problém?
Mám se snažit se k té rodině nějak přiblížit anebo se smířit s tím, že lepší už to nebude?
Díky za názory.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.