1. Žádost o bolestné, které by měl hradit pachatel mohla být podaná až po ukončení trestního procesu s ním. Poté co byla podána, JK přestal pracovat a je hlášen na praacovním úřadě. Jeho argumentem odložení či neplacení bolestného je, že je ve stejné situaci jako my, t.j. doplácen do ŽM. 1.soud proběhl 2/04, ke kterému mě opomenuli přizvat, od té doby opět čekáme. Vzhledem k jeho příjmům má obhajobu zdarma. O obhájce si zažádal adresně a bylo mu, ač to není běžné vyhověno. Je jím obhájce z původního trestního procesu.
2. Zákon je takový, abychom měli aspoň zajištěné min ŽM, je nutné vyčerpat veškeré možnosti. Otec Lukáška byl uveden v RL, bylo tedy nutné požádat o alimenty. Náš případ je extrémní, nicméně situace, že se po rozchodu rodičů dítěte stane neštěstí, např. dítě porazí auto a argumentace u soudu "že otec u toho nebyl..." snad už tak nelogická není.
3. Biologický otec dítěte zaplatil za měsíc 9/04 a opět neplatí. Abychom i nadále měli základní příjmy od sociálky, bylo na něj v těchto dnech podáno trestní oznámení.
4. Náklady na Lukáška byly 8 tisíc, nyní jsou již ve výši 10 tisíc, z této doložitelné skutečnosti jasně vyplývá, že ani původně odsouhlasených 2.200Kč předešlými soudy nejsou veškerými náklady, které by měl otec uhradit.
5. Ano, v 7 měsících dítěte jsem šla do vinárny slavit narozeniny a 3 hodiny jsem Lukáška ponechala v péči člověka, kterému jsem bezvýhradně věřila a s kterým jsem si plánovala v následujícm roce svatbu a adopci malého. Jedinkrát
v jeho životě jsem odešla a následky poneseme celý život.
Přesto se domnívám, že není v pořádku, že nesu veškerou zodpovědnost za tuto realitu. A také se necítím vina.
6. Kromě těchto 2 soudů se snažím o znovuotevření trestního případu, který nás postihl.
7.Žádost k Ústavnímu soudu jsem na Rodinu poslala proto, aby se veřejnost dozvěděla jak se v našem státě staví soudy k základním právům dítěte a také proto, že by to mohlo být vodítkem i pro jiné ženy, které řeší problémy s alimenty.
Daniela
Předchozí