Přidat odpověď
mám vš i pedagogické minimum. učila jsem na sš i na sou....a byl to rozdil...
Teď mně brzy čeká návrat do práce a na původní místo se vrátit nemůžu, protože bych nestíhala vyzvedávat děti. Uvažovala jsem také o tom jít do školstvi....moje zkušenosti jsou takové, že i když se všude píše, jak učitelé nejsou...tak jsem volné místo nenašla. Ani ve městě,ani po okolních skoro vesnických školách. Rozesílala jsem dopisy ředitelům, zš, sš i sou...s některými jsem i mluvila osobně. Na školách jsou stále učitelé duchodového věku, které nikdo vyhodit nemůže a dokud sami nebudou chtít,tak neodejdou...platy jsou tabulkové a právě těch nejstaším i nejvíce štědré...další část jsou příplatky, osobní ohodnocení..záleží na ředitelovi školy.
Můžeš zkusit zaslat žádósti, klidně i zkusit nastoupit...jestli se máš kam vrátit, tak není problém a budeš mít o zkušenost víc.
a když jsem si sepsala všechna pro a proti, tak čas na přípravy, stres a problémy nejen s dětmi,ale i jejich rodiči a vůbec kolektiv ve škoĺe...tak si myslím, že mi ty volné prázdniny za to nestojí...
samozřejmě nemám nic proti učitelům,ale najít dobrý pracovní kolektiv,aby si měla alespoň nějakou podporu protože s dětmi vyjít a komunikovat bude asi dost tvrdý oříšek
Předchozí